Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kevon Luonnonpuisto Kartta

Kevon luonnonpuisto kartta

Kanjonia seuraileva reitti on 64 kilometriä pitkä. Hyödyllistä tietoa kevon.

kevon luonnonpuisto kartta Kevon Kulkuyhteydet Ja Kartat Luontoon Fi kevon luonnonpuisto kartta Kevon Kulkuyhteydet Ja Kartat Luontoon Fi

Tämän voisi olettaa lisäävän ruuhkaisuuden tuntua mutta tilaa kevolla riittää samoin.

Kartta ja kompassi tulee silti pitää mukana. Syksyinen yhden yön retki kevon luonnonpuistoon 2 12 2019 0 comments in retkipaikka by anne marie holm. Syyskuussa 2015 päätin ystäväni kanssa lähteä yöreissulle kevolle ajanpuutteen takia kun sopivaa tilaisuutta pidemmälle reissulle ei ollut. Turun yliopiston lapin tutkimuslaitos harjoittaa kevon alueella monipuolista tutkimusta sen ainutlaatuisen luonnon ja eliöstön.

Utsjoki kevo 1 100 000 ulkoilukartta 2015 kevon luonnonpuisto ja paistunturin erämaa alue tarjoavat haasteita kokeneellekin vaeltajalle. Ilmoita siitä muille voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten. Liikkuminen on sallittua vain merkityillä reiteillä. Luonnonpuistossa voi vaeltaa kahta eri reittiä pitkin.

Kevon kanjonissa käyneet käyttäjät. Luonnonpuistot on perustettu lailla tai asetuksella tieteellisiin tarkoituksiin. Hae osoitetta kohdetta tai reittiohjeita. Yksikään napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä kevon kanjonissa.

Matkaseuraa käyttäjät menossa kevon kanjoniin. Tuntureita halkova kuivin reitti on pituudeltaan 78 kilometriä. Reitti ei sovellu liikuntaesteisille. Kevon luonnonpuisto sijaitsee pohjois lapissa utsjoen kunnan alueella.

Kevon reitin kulkemiseen tulee varata 3 5 päivää. Kevo on tunnetusti raskas kulkea ja varauduimmekin kovaan. Kevon luonnonpuisto on kuitenkin liitetty natura verkostoon myös lintudirektiivin mukaisena spa alueena. Eläinten tappaminen pyydystäminen ja hätyyttäminen kivien ja maa ainesten ottaminen sekä kasvien tai niiden osien ottaminen on kielletty.

Tämä julkaisu on perustana ja tukena paistunturin erämaa alueen hoito ja käyttösuunnitelmalle joka laaditaan erämaasuunnittelun aikataulun mukaisesti sekä myöhemmin päivitettävälle kevon luonnonpuiston hoito ja käyttösuunnitelmalle. Kevon kanjoni kahdella tavalla utsjoki 17 8 2013 6 comments in retket retkipaikka by ida pirttijärvi. Tiukasti tulkiten ei saisi. Kevon kanjonissa fiellogahjohka joen ja kevojoen ylitykset on ohjattu kahlaamoihin joissa on apuna vaijeriin kiinnitetyt käsilenkit.

Kanjonin pohjalla virtaa kevojoki. Ylä lapin alueella erämaiden keskellä on tarkemmin varjeltu kohta. Tuvilla tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Kevon luonnonpuiston helmi on yli 40 kilometriä pitkä rotkolaakso kevon kanjoni.

Oletko vieraillut kevon kanjonissa. Näin ei voi tehdä sillä kevon rotkolaakson alue on luonnonpuisto jonka järjestyssäännöt ovat kansallispuistoja tiukemmat. Oletko sinä vieraillut kevon kanjonissa. Suosittu vaativa vaellusreitti kulkee kenesjärven eteläpäästä kanjonia seuraillen aina suomen antoisimmall.

Luonnonpuistoissa kulkeminen muualla kuin merkityillä reiteillä on kielletty samoin majoittuminen on sallittua ainoastaan merkityillä telttapaikoilla. Alueen ytimen muodostaa jylhä kanjoni jonka pohjalla virtaa kevojoki. Korkean veden aikaan veden virtaus voi olla kahlaamoissa voimakas. Selvityksellä on tärkeä asema metsähallituksen toiminnan ohjaajana.

Reitti on merkitty maastoon hyvin ja maastossa kulkeva polku on erittäin selvästi näkyvissä. Kevon luonnonpuisto 20 8 2020 koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. Tulenteko ja leiriytyminen on sallittu vain niille erikseen osoitetuilla paikoilla. Oletko menossa kevon kanjoniin.

Se kuvaa alueen luonnonoloja ja lajistoa sekä nimistöä. Eli ei saa marjastaa eikä sienestää. Ne sijaitsevat valtion maalla ja palvelevat ensisijaisesti luonnonsuojelua ja tutkimusta sekä suojelun sallimissa rajoissa myös opetusta.

kevon luonnonpuisto kartta Kevon Kulkuyhteydet Ja Kartat Luontoon Fi kevon luonnonpuisto kartta Kevon Kulkuyhteydet Ja Kartat Luontoon Fi

kevon luonnonpuisto kartta Kevon Kulkuyhteydet Ja Kartat Luontoon Fi kevon luonnonpuisto kartta Kevon Kulkuyhteydet Ja Kartat Luontoon Fi


Post a Comment for "Kevon Luonnonpuisto Kartta"