Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hämeen Härkätie Kartta

Hämeen härkätie kartta

Hämeen härkätie on ikivanha ja viikinkiajalta 800 luvulta peräisin oleva turun ja hämeenlinnan kauppareitti. Tuutulaulustakin tuttu hämeen härkätie on yksi suomen vanhimpia historiallisia teitä.

hämeen härkätie kartta Hameen Harkatien Nahtavyydet hämeen härkätie kartta Hameen Harkatien Nahtavyydet

Hämeen linna tutustu myös.

Nykyisin se toimii matkailutienä ja varsinaisena valtatienä sen on korvannut hiukan suorempaan rakennettu tie. Kuninkaankiviä löytyy seitsemän kappaletta härkätien varrelta ja ne liittyvät ruotsin kuninkaan. Porras renko tie rengossa yhdystiellä 2831. Se kulkee someron forssan hämeenlinnan riihimäen lahden ja kuusankosken kautta kouvolaan.

Hämeen härkätie jota pelkästään härkätieksikin kutsutaan on yhä tänäkin päivänä hämeen ja turun välillä kulkeva tie. Sen varhaisvaiheet ulottuvat kauas keskiajan taakse aina 800 luvun viikinkiajalle. Historiantutkija jaakko masosen esittämän teorian mukaan härkätie syntyi viimeistään 800 luvulla jolloin sisämaasta tuotiin turkiksia ja lääkkeenä käytettyä haustetta länsi suomen kauppapaikoille. Härkätie on aikanaan ollut reitti linnasta linnaan turusta hämeenlinnaan.

160 kilometrin matkaa turusta hämeenlinnaan on aikanaan taitettu hevosilla tai jalan ja sen kautta sisämaahan on kuljetettu aseita koruja metallia sekä suolaa ja vastavuoroisesti rannikolle turkiksia sekä lääkkeenä käytettyä haustetta. Nautelantie 50 21360 lieto as 0500 788 099 tutustu. Kaksi osuutta härkätiestä on määritelty museoteiksi. Tilattavat karttatuotteet paikkatieto ja kiinteistöyksikkö tuottaa ja ylläpitää erilaisia.

Vanhalinnantie liedossa joka on härkätien pisin vanhassa asussaan säilynyt tieosuus. Olemme koonneet härkätien matkailukohteet ja palvelut kätevästi yhdelle kartalle. Hämeen härkätie on historiallinen maantie ja matkailutie joka kulkee turusta hämeenlinnaan. Hämeen härkätie 610 tarvasjoki.

Hämeeseen taas on rannikolta viety aseita koruja metallia ja suolaa. Reitti on osa keskiaikaista turusta viipuriin kulkenutta ylistä viipurintietä joka oli yksi merkittävimmistä aikakauden matkustusreiteistä jaakko teitin vuosina 1555 1556 laatiman tieluettelon sekä 1600 1700 lukujen karttojen mukaan härkätie johti hämeenlinnasta hattelmalan ja hattulan kautta rengon kirkolle sieltä rengon lietsan tammelan portaan someron kosken marttilan ja liedon kautta turun. Hämeenlinnan sähköisessä karttapalvelussa on palveluita alueita pyöräilyreittejä ym. Hämeen härkätie oli tärkeä liikenneväylä sillä rannikolta hämeeseen ei ollut muuta kulkuväylää koska.

Juhla ja kokouspalvelut pitopalvelu majoitus ryhmäretket. Yhtä kaikki hämeen härkätien varrelta löytyy yhä tänäkin päivänä erittäin kauniita maisemia sekä kulttuurihistoriallista perintöä. Hämeen härkätie 136 13500 hämeenlinna kartta fonectan karttapalvelu fonecta fi reitit kartat. Karttaa ja kohteita ylläpitää tontti ja mittauspalvelut.

Hämeen härkätietä pitkin matkaa hämeen linnasta turkuun on 162 kilometriä. Lataa omasi tai tilaa paperinen taskumalli yhteydenottolomakkeella. Kartta ti ja to klo 7 10 näytteenotto ajanvarauksella uusikaupunki tyks vakka suomen sairaala osasto 186 terveystie 2 uusikaupunki kartta ma pe klo 7 15 vehmaan terveysasema osasto 182 margareetantie 15 vehmaa kartta ti ja pe klo 7 15 10. Saapui turkuun ja varsinais suomeen sitten härkätietä tai muuta reittiä harkatie fi on osoite.

Klikkaa yllä olevasta linkistä suoraan hämeen härkätie 136 13500 hämeenlinna karttahakuun. Sen reitti on kyetty rekonstruoimaan 1500 luvulta nykypäivään. Polkupyöräwiki pyöräily pyöräreitit valtakunnalliset pyöräreitit härkätie.

hämeen härkätie kartta Hameen Harkatie Kartta Jyx Expo hämeen härkätie kartta Hameen Harkatie Kartta Jyx Expo

hämeen härkätie kartta Hameen Harkatien Nahtavyydet hämeen härkätie kartta Hameen Harkatien Nahtavyydet


Post a Comment for "Hämeen Härkätie Kartta"