Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atlantin Kartta

Atlantin kartta

Atlantin valtameri eli atlantti on maapallon toiseksi suurin valtameri tyynen valtameren jälkeen. Atlantin valtameri ulottuu lännessä amerikan mantereeseen ja idässä eurooppaan ja afrikkaan sen yhdistää tyyneen.

atlantin kartta File Maailman Kartta Jossa Maanosat Ja Valtameret Merkattu Svg Wikimedia Commons atlantin kartta File Maailman Kartta Jossa Maanosat Ja Valtameret Merkattu Svg Wikimedia Commons

Karttapäivityspalvelu 1 5 vuotta uusin kartta ja 6 päivitystä 49 95.

Atlantin keskiselänne eli keski atlantin selänne on kahden toisistaan loittonevan manner laatan välissä sijaitseva keskiselänne atlantin valta meren pohjassa ja samalla osa maailman suurinta vuorijonoa pohjois atlantilla se on rajana euraasian ja pohjois amerikan laattojen etelä atlantilla taas afrikan ja etelä amerikan laattojen välillä. Atlanterhavsveien uusnorjaksi atlanterhavsvegen on noin 8 3 kilometrin mittainen osuus åndalsnesin ja kristiansundin välistä läänintie 64 ää møren ja romsdalin läänissä norjassa tie on rakennettu saari ja luotoketjulle ja se kulkee yli kahdeksan sillan ja pitkin pengerrettyjä osuuksia. Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia. Piirtäjä joseph dessiou julkaisija spenser browning rust.

Se kattaa noin viidesosan maan pinta alasta valtameren nimi tulee kreikan mytologian atlas jättiläisestä nimitys atlaksen meri m kreik ἀτλαντὶς θάλασσα atlantìs thálassa esiintyy ensimmäisen kerran historioitsija herodotoksella 400 luvulla eaa. Hänen mukaansa saari sijaitsi herakleen pylväiden takana ja atlantislaiset olivat mahtava merikansa jotka olivat jo valloittaneet suuren osan länsi euroopasta ja afrikasta pian epäonnistuneen ateenan valtauksen jälkeen atlantis upposi mereen yhden. Atlantin keskiselänne ulottuu grönlannin koillispuolella olevasta gakkelin selänteestä pohjoisessa aina bouvet n saaren tienoille.

Saatavana karttapäivityspalvelu 3 kuukautta uusin kartta 29 95. Dessiou s the new and improved chart of the atlantic or western ocean. Kattaa 99 teistä. Karttapäivityspalvelu 1 vuosi uusin kartta ja 4 päivitystä 39 95.

Dessiou s the new and improved chart of the atlantic or western ocean. Suurikokoinen pohjois atlantin kartta on vuodelta 1881 north atlantic ocean. Find local businesses view maps and get driving directions in google maps. Kartta on erittäin huonokuntoinen ja sitä on paikattu kääntöpuolelta.

atlantin kartta Valtameri Wikipedia atlantin kartta Valtameri Wikipedia

atlantin kartta Atlantin Valtameri Wikipedia atlantin kartta Atlantin Valtameri Wikipedia


Post a Comment for "Atlantin Kartta"