Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Schengen Maat Kartta

Schengen maat kartta

Nykyään siihen kuuluvat lähes kaikki eu maat ja schengenin säännöstöön osallistuu myös joitakin eu n ulkopuolisia maita. Eta sopimus tehtiin vuonna 1994.

schengen maat kartta Schengen Alue Wikipedia schengen maat kartta Schengen Alue Wikipedia

Tämän vuoden aikana tehdään uusien jäsenmaiden maakohtaiset schengen arviot.

Alueella on yhteinen viisumipolitiikka jonka osalta se toimii kuin yksittäinen valtio maailmassa. Jotkut maat jotka eivät ole osa jalkapalloseuraa pelaavat edelleen peliin. Eu syntyi maastrichtin sopimuksella vuonna 1993. Schengen alueeseen kuuluu 26 euroopan valtiota ja niiden välillä ei ole matkustusrajoituksia eikä rajatarkastuksia.

Schengen alueeseen kuuluvat eu maat schengen alueeseen kuulumattomat eu maat schengen alueeseen kuuluvat eu n ulkopuoliset maat atitävalta bebelgia bgbulgaria chsveitsi cykypros cztšekki desaksa dktanska eeviro elkreikka esespanja fisuomi fr ranska hrkroatia huunkari ie irlanti isislanti ititalia liliechtenstein lt liettua lu luxemburg lvlatvia mtmalta nlalankomaat nonorja plpuola ptportugali roromania seruotsi. Jotkut eu maat eivät ole schengen alueella irlanti yhdistynyt kuningaskunta romania ja bulgaria ja jotkut schengen maat eivät ole eu. Vihreällä merkityt maat ovat sitoutuneet liittymään schengen alueeseen. Esimerkiksi liechtenstein ei ole vielä schengen jäsen mutta se on jättänyt rajatarkastukset.

Alue on nimetty schengenin sopimuksen mukaan. Schengen alueen ulkorajaa ylitettäessä jokaisen matkustajan henkilöllisyys todetaan matkustusasiakirjasta matkustajan kansalaisuudesta riippumatta. Efta eli euroopan vapaakauppaliitto. Sopimukseen kuuluu 26 eurooppalaista maata.

Ssa tässä tarkastellaan norjaa islantia ja sveitsiä. Schengen alue ei ole sama kuin euroopan unioni. Norja islanti sveitsi liechtenstein ja kaikki euroopan unionin maat yhdistynyttä kuningaskuntaa romaniaa bulgariaa kroatiaa kyprosta ja irlantia lukuun ottamatta. Vapaan liikkuvuuden takaava schengen alue natisee liitoksissaan kun euroopan maat rakentavat rajoilleen aitoja ja kiristävät rajavalvontaansa.

Tämän lisäksi schengen maat tehostavat poliisiyhteistyötä sekä sopimusten mukaisesti ulkorajavalvontaansa suhteessa muihin kuin. Schengen alueen maiden välisillä rajoilla ei ole rajatarkastuksia. Luxemburgin schengenin kylässä sovittiin vuonna 1985 henkilöiden vapaan liikkuvuuden esteiden poistamisesta. Schengen alueeseen kuuluvat valtiot ovat euroopan unionin jäsenmaista alankomaat belgia espanja italia itävalta kreikka latvia.

Henkilölle joka hakee viisumia johonkin schengen valtioon myönnetään pääsääntöisesti schengen yhtenäisviisumi joka voimassaoloaikanaan oikeuttaa matkustamaan koko schengen alueella. Kevään myötä jälleen pahenevaksi pelätty siirtolaiskriisi koettelee passittomaan liikkumiseen sitoutuneita schengen maita joista monet ovat väläyttäneet tai ottaneet jo käyttöön rajatarkastuksia. Eta eli euroopan talousalue muodostuu euroopan unionin jäsenmaista ja efta maista lukuun ottamatta sveitsiä. Sen sisällä eu maiden ja monien muiden maiden kansalaiset voivat matkustaa vapaasti maasta toiseen niin työasioissa kuin lomamatkoillakin.

Eu eta efta ja schengen maat. Schengenin yleissopimuksella lakkautettiin henkilöiden rajatarkastukset schengen alueen maiden välillä. Matkustajalla pitää kuitenkin pyydettäessä olla esittää voimassaoleva matkustusasiakirja passi tai uudenmallinen henkilökortti. Sopimusta soveltavat valtiot muodostavat niin sanotun schengen alueen jolla on yhteinen rajavalvonta ja jonka sisällä ihmisten liikkuminen tapahtuu ilman järjestelmällisiä tarkastuksia.

Schengen aluetta voidaan pitää yhtenä eu n suurimmista saavutuksista. Käytännössä se tarkoittaa että rajatarkastukset yhteisillä rajoilla eli sisärajoilla on poistettu. Euroopan yhteisön perustajavaltioista viisi ranska saksa belgia. Euroopan unioni eu on jäsenmaidensa muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto jonka alueella tuotteet palvelut henkilöt ja raha liikkuvat vapaasti ilman tulleja ja muita esteitä.

Schengenin sopimus säätelee ihmisten liikkuvuutta rajojen yli sopijamaiden välillä. Suomi liittyi eu hun vuonna 1995. Schengenin säännöstön tarkoituksena on helpottaa henkilöiden vapaata liikkumista euroopan unionin alueella. Näin aidat nousevat euroopan rajoille.

Näiden perusteella päätetään sisärajatarkastusten poistamisesta uusien jäsenmaiden suhteen aikaisintaan vuonna 2007. Alun perin vuonna 1985 perustettu schengen alue on vähitellen laajentunut.

schengen maat kartta Schengen Opas Euroopan Vapaan Liikkuvuuden Alueeseen Ajankohtaista Euroopan Parlamentti schengen maat kartta Schengen Opas Euroopan Vapaan Liikkuvuuden Alueeseen Ajankohtaista Euroopan Parlamentti

schengen maat kartta Eurooppa 2017 Kartta Eurooppatiedotus schengen maat kartta Eurooppa 2017 Kartta Eurooppatiedotus


Post a Comment for "Schengen Maat Kartta"